събота, 16 юли 2016 г.

Алиса - докато в Турция свалят властта



Алиса е на година и три месеца и вече е бременна. Съпротивата й към любов и ласки от себеподобен сив екземпляр беше сломена при трети опит - при това неочаквано. Точно когато си мислехме, че организираните срещи не водят до резултат, тя се оказа бременна. "Трябва да е било много тайно", заявиха стопаните на Пърси, които отблизо следяха епичната битка. Алиса упорито се опитваше да го избегне, криеше се по ъглите, съскаше и го удряше, ако се приближи твърде близо, но в крайна сметка беше на негова територия и се е предала. Но никой не разбра. Последния път я прибрах разочарована. Това стана 30 дни преди военните в Турция да се вдигнат срещу Ердоган, а в Ница камион да сгази над 80 души.

В дома на Пърси Алиса изглеждаше ето така

Пърси е достолепен и красив

Един ден, докато я галех по корема, напипах издутини. Стреснах се, че може да е сериозен проблем. Когато я обърнах, разбрах, че тези топчета са гърдите й - наедрели и розови. Опа! Изчислих, че са минали 20 дни от последната среща с Пърси, и писах на Козата Ани да питам дали според нея Алиса може да е бременна. Тя каза: Много е вероятно. Доведи я на ехограф.
Колата ми беше на ремонт, та се наложи да ползвам метро. А и опитът ми показа, че тя понася по-лесно пътуване под земята, отколкото над нея. Има една особеност на това да пътуваш с котка в градския транспорт - пътниците може да не отстъпват място на бременни или възрастни хора, но ако си с клетка с котка, веднага ти правят място. Та превозването на умряла от страх Алиса дори в най-натоварените часове се оказва безпроблемно. А и клиника "Добро хрумване" е само на една спирка разстояние. Посрещна ни Дудето - най-милият ветеринарен доктор на света. Майсторът на ехографа обаче е Козата Ани, или доктор Мила Бобадова, която не е чак толкова мила, но пък обожава котки. Особено кривогледи.

Това да водиш котката си ехограф за повечето хора вероятно ще се стори извращение. Но е супер интересно. Защото е необичайно. Трябва да сложиш Алиса да легне по гръб в едно легенче (не знам как се нарича), да й държиш лапите, когато Козата Ани й маже корема с обичайния за такива случаи гел и минава с трансдюсер по корема й, и да гледаш да не мърда. Тя и не опитва, защото е в абсолютен шок. Даже не се сеща, че може да драска и хапе, което охотно прави когато й се играе. И ето какво видяхме:


Три котенца. Козата Ани ми показа даже тупкащото сърчице на едното. Не съм сигурна, че го видях, но щом ми го посочи, значи е било там.
И ето, Алиса ще си има котенца. Сега лежи лениво на пода и въобще не подозира, че тази нощ в Турция имаше опит за военен преврат. Въпреки че, ако Ердоган беше свален, това щеше да се отрази и на нейния живот. Потушаването също ще има ефект. На Алиса не й пука за подобни неща. Също като на 80 процента от хората по света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар